Guld Och Ädelstenar

Vi har sedan 1999 handlat med guld och andra ädelmetaller.  Det som gjort oss omtyckta är att vi jobbar med inlämnarens gods med stor intrigitet och säljer ej personliga saker som guldsmycken är och det kan vara namnade saker , detta för att inlämnaren skall känna att det vi gör är först och främst en värdering.

OBS!!! Innan Ni kommer till oss för värdering och ev. en försäljning så ber vi om att Ni ringer och bokar tid: 0524 – 127 02 Vardagar 10.00 – 18.00, tack. Detta för att Ni skall känna att vi kan engagera oss i en ordentlig värdering som kräver oftast inte så mycket tid men diskretionen är också viktig. Vi har tystnadsplikt samt är godkända av polis för att inköpa stöldbegärligt gods.

Till  75% så har ej guldsmycken något överpris än just guldet utan vi smälter ned detta och på så vis återvinner metallen.

I de fall som guldsmycken har ett överpris så berättar vi fulla värdet och bjuder på det eller hänvisar till auktionsbolag där man kan få ut ett bättre pris.

Viktigt att veta: Guld är sällan ren från andra metaller dvs det är en legering och 18 Karat är lika med 75 %, 14 K är 58,5% etc.

Vissa annonsörer i dagstidningar skriver att de betalar tex 390:-/ gram men nämner ej att det är för 24 Karat och detta är ett klassiskt bondfångeri.

Vi rekommenderar ej att Ni som guldägare bjuder hem någon då ni själva förstår att det kan innebära att köparen ej har fläckfritt samvete samt de som åker runt på hotell snabbt kan förflytta sig och slippa att konfronteras med missnöjda säljare.

Det finns naturligtvis seriösa uppköpare men jag själv hade föredragit att komma till någon som mig själv för att få en seriös värdering samt veta att vi finns kvar som butik i Munkedal.

Just nu är det rätt tid att sälja och vi betalar alltid dagsaktuell kurs.

Vi köper även Silver och det finns i mynt – medaljer – nålmärken typ fotbollsklubbar mm  – bestick – fat – kannor mm. samt smycken – priser från idrott etc.

Är Ni osäkra så ta med allt som är av metall så hjälper vi Er. Vi köper allt inom metall.